Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Als je als vegetarier op vakantie gaat kan het voorkomen dat je moeilijk een vegetarische maaltijd kunt krijgen. Zelf heb ik reizen over de hele wereld gemaakt en ben op plaatsen geweest waar men nog nooit van een vegetarier gehoord had. Ben uitgelachen, en soms dacht men dat ik niet helemaal in orde was, want geen vlees eten is niet goed.

Hoe ga je daar nou mee om?
Zoals ik al eerder vertelde in een vorig artikel kan je dit zelf bepalen. Maar als je niet bereid bent tot concessies zorg er dan voor dat je je voorbereid als je op vakantie gaat.

Bijvoorbeeld: Een jaar of wat geleden zijn wij naar Thailand geweest. In eerste instantie lijkt het erop alsof je daar prima vegetarisch kunt eten. Dat is waar, maar hoe vertel je de mensen daar wat je wel en wat je niet eet? Dat is lastig, en Thais spreken valt niet mee en schrijven al helemaal niet.
Zorg er dan voor dat je door iemand laat opschrijven wat je wel en niet eet en vraag ook hoe je het uitspreekt. (schrijf het fonetisch op). Veel Thaien kunnen namelijk niet lezen. Overigens is zo'n briefje weer volledig nuteloos als je aangekomen in Bangkok verzeilt raakt in ChinaTown, maar dat terzijde.
Afhankelijk van het land zal je meer of minder problemen ondervinden met het eten van een vegetarische maaltijd.
Overigens hebben we in Bangkok, in Chinatown, prima vegetarisch gegeten. Een 2 persoons vegetarische maaltijd inclusief drinken voor 1 euro 50.

In andere landen zijn er meer mogelijkheden voor een vegetarische maaltijd. In Singapore heb je een Indiase wijk waar veel vegetarische schotels geserveerd worden. Pittig, maar perfect eten.
Laatst in noord Finland geweest waar ik met Husky's door de Finse woesternij ben getrokken. Je mooie uitgeprinte briefjes hebben niet veel nut, want er zijn geen restaurants. Een pizza bestellen werkt ook al niet, die zal koud zijn (net zoals de bezorger) als hij eindelijk aankomt. Tijdens zo'n reis moet je ervoor zorgen dat je zelf eten bij je hebt.
Overigens heeft het bedrijf waar wij onze reis geboekt hebben (Kamisak) speciaal voor mij vegetarisch eten op de reis meegenomen.
Perfect! Ik kon opgeven wat ik wel en niet at.

Het motto is: doe wat aan voorbereiding en wees flexibel. Wordt niet moedeloos als je al twee dagen komkommer, sla, tomaat en brood hebt gegeten. Het hoort erbij. Ik heb dit wel eens een week volgehouden (al ben je dan wel toe aan een "normale" maaltijd). En zorg zelf voor je eten als je naar de wat meer afgelegen oorden gaat.

Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...