Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Als je uit eten gaat is een geslaagde avond mede afhankelijk van datgene wat je voorgeschoteld krijgt.
Kom je in een restaurant waar je als hoofdgerecht een gebakken ei krijgt, dan zal je vreugde snel verdwijnen.
Een Michelin ster zal zo'n restaurant waarschijnlijk nooit krijgen. De kok z'n fantasie is minimaal.

Dat dit 30 jaar geleden voorkwam begrijp ik, maar heden ten dage mag zoiets niet meer voorkomen.
Overigens is het bij mij nooit voorgekomen dat mij een gebakken eitje werd aangeboden.
Over het algemeen kan ik stellen dat het overgrote deel van de restaurants een voortreffelijke vegetarische maaltijd kan serveren. Meestal wordt er een prima gerecht klaargemaakt waarvan het gezelschap zegt, zo dat zou ik ook wel willen.
Eigenlijk kan elk zichzelf resprecterend restaurant een goede vegetarische maaltijd serveren.

Een uitzondering zijn restaurants die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld vlees- of visgerechten, maar dat is te verwachten.
Het vispaleis is duidelijk vis georienteerd en zal naar aller waarschijnlijkheid geen vegetarische schotel hebben. Koks in zulke restaurants hebben geen gebrek aan fantasie maar zijn in dit geval specialisten in het bereiden van vis.
Ik denk dat ze prima in staat zijn om een vegetarisch gerecht te presenteren, maar het restaurant is er niet op ingericht.
Kijk dus bij het kiezen van een restaurant of het een gespecialiseerd vlees restaurant is of een meer algemeen restaurant.
Een telefoontje zal snel duidelijk maken of er vegetarische maaltijden bereid kunnen worden. Vraag ook wat er bereid kan worden, dan kom je niet voor al te veel verrassingen te staan. Maak de restauranthouder even duidelijk wat jij verstaat onder vegetarisch of veganistisch en dan komt het allemaal goed.

Er zijn natuurlijk ook gespecialiseerde vegetarische restaurants. De gerechten die je daar geserveerd krijgt zijn naar mijn ervaring werkelijke hoogstandjes. Buiten het feit dat je niet hoeft na te denken of het wel vegetarisch is zijn de gerechten buitengewoon smakelijk. Overigens zal dit verschillen van restaurant tot restaurant. Als je een leuk restaurant zoekt dat vegetarische gerechten serveert, kijk dan even in de Vegetarisme restaurant index en klik op Restaurants in het menu..

Heb je zelf een goed restaurant gevonden dat een vermelding waard is voeg deze gegevens toe, hebben anderen er ook wat aan.

Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...